Detva je región, kde to miestnou kultúrou dýcha. Miestny dom kultúry prešiel rozsiahlou rekonštrukciou a odel sa do nového šatu

Dátum: 07.05.2024
Kategórie: Kultúrne domy a kinosály 
Súvisiace produkty:

Detva je región, kde to miestnou kultúrou dýcha. Miestny dom kultúry prešiel rozsiahlou rekonštrukciou a odel sa do nového šatu. Kultúrny priestor si vyžaduje aj kvalitnú akustiku, osvetľovaciu a zvukovú techniku a to bola výzva pre nás. V roku 2021 sme vytvorili projekt na zvýšenie kvality vybavenosti profesionálnej techniky ako aj zlepšenia akustických vlastnosti sály.

 

Realizácia projektu bola možná až v roku 2023, nakoľko bol projekt financovaný z eurofondov. Dnes sa môže kultúrny dom v Detve pochváliť 12 kusmi 6-čipových LED reflektorov Orkis od výrobcu ADB či 6 kusmi kompaktných hláv LED Beam 150 od výrobcu ROBE. Farebnú rodinku doplnili aj dva kusy CYC 300 od Spotlight a o biele osvetlenie sa starajú rotačné reflektory Synergy 5 Profile od DTS Lighting. Ich krásu vytiahne hazer K1 od Swefog. Táto svetelná symfónia sa riadi zo svetelného digitálneho pultu MA Lighting Command Wing. 

V rámci projektu sa myslelo aj na ozvučenie, ktoré bolo kompletne vymenené a postavené na produktoch od nemeckého výrobcu Fohhn vrátane bezdrôtového mikrofónneho systému Shure série SLXD.

 

Treťou časťou celého projektu bolo zlepšenie akustických vlastnosti sály. Rozhodli sme sa rešpektovať existujúci kamenný obklad a akustické panely prispôsobiť celkovému vzhľadu so zámerom nenarušiť celkový dojem, ale dosiahnuť čo najlepšiu akustiku. Nechali sme si poradiť španielskym výrobcom ISINAC a zvolili sme panely s hrúbkou 2cm, s látkovou úpravou IZZER, ktorá spĺňa nielen akustické normy ale aj samozhášivé normy.

 

Výsledok posúďte sami.